Saturday, June 16, 2012

ayat drama

bismillah..

Alhamdulillah..jemari masih mampu aktif menari menyusun ayat,yang pasti bukan ayat drama..ok,tak ada kena mengena dengan yang hidup atau yang telah tiada.Alah,biasa la...ayat drama kan,ala-ala menipu..of course la menipu sebab dah nama pun lakonan so mana ada yang betul,rekaan semata-mata!

Ok..berbalik pasal ayat drama,kenapa semua suka nak buat ayat drama padahal dah memang terang dan nyata lagi bersuluh(tak payah guna torchlight dah)sesorang itu bertindak pada luar kebiasaan dan kawalan,dalam erti kata lain buat salah la..tapi still lagi semua orang boleh cakap,tak pe..ok je,teruskan je..tahu tak sebenarnya tu semua ayat drama.Kalau dah terang-terang benda tu salah,just tell the truth..tak payah takut-takut tapi kena berhikmah la,gunakan uslub yang betul..bak menarik rambut dalam tepung,rambut tak putus dan tepung tak berselerak.

Bila sesetengahnya berada dalam situasi yang getir dan genting semua boleh kata ok je...tak pe,akan ada keajaiban lepas ni.Agak-agak la part mana keajaiban tu nak datang,agaknya macam dalam cerita bawang merah bawang putih kot.Padahal memang salah sendiri,dah berbakul nasihat orang bagi tak nak jugak dengar dan mengalah(jangan jadi macam cikbulan,tak bagus untuk kesihatan manusia sejagat).

Seven more days to go,i'll be alone..don't worry be happy cikbulan,masa yang tak lama pun hanya beza dua hari je and after that i'll fly away to malaysia.Sangat tidak sabar nak menghabiskan saki baki paper yang ada.Allah ma'ana ! just make it fine and smile as big as you can..kan comel je kalau senyum....wallahua'lam.


No comments:

Post a Comment